Ga naar de inhoud
Home » Blog » De Nationale Bijentelling: doe mee en help bijen beschermen

De Nationale Bijentelling: doe mee en help bijen beschermen

Bijen zijn van onschatbare waarde voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit. Toch wordt bijna de helft van de bijensoorten in Nederland met uitsterven bedreigd. Daarom is het van groot belang om meer te weten te komen over deze belangrijke bestuivers. In samenwerking met Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL organiseert de Nationale Bijentelling een landelijk onderzoek naar bijenpopulaties. Doe mee en help mee aan het behoud van deze belangrijke diersoorten!

Vorig jaar namen ruim 3.700 mensen deel aan de Nationale Bijentelling. Ondanks het koude voorjaar werden ruim 75.000 bijen en zweefvliegen geteld. Een geweldige opkomst, want hoe meer tellers, hoe beter voor de wilde bij! De jaarlijkse tuintellingen bieden ons nieuw inzicht in bijvoorbeeld de verschillen tussen regio’s, de stedelijke omgeving en het platteland. Om trends in bijenpopulaties van tuinen helder te krijgen en invloeden zoals weer uit te kunnen sluiten, moeten deze tellingen gedurende vijf jaar worden herhaald.

Help mee om de bij te beschermen en de biodiversiteit in Nederland te bevorderen. Doe mee aan de Nationale Bijentelling en draag bij aan het behoud van deze belangrijke diersoorten!

Bezoek ook de website van de nationale bijentelling

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *